Finalistice Inženjerke godine i učenice srednjih škola posjetile Rimac Automobile

29 studenoga 2023

Od baterije do cjelovitog automobila koji je spreman osvojiti ceste, u svakom koraku proizvodnje potrebno je budno oko inženjera koji prati cijeli proces. Tijekom obilaska i druženja u prostorima Rimac Automobila, gdje radi i naša ovogodišnja Inženjerka godine Snježana Miliša, priliku da uživo vide cijeli proces proizvodnje najbržeg električnog automobila imale su finalistice ovogodišnjeg natječaja te učenice zagrebačkih srednjih strukovnih škola i gimnazija.

Stručno vodstvo kroz proizvodni pogon predstavilo je proces proizvodnje baterije i objasnilo što je sve potrebno da bi na cestu izašla potpuno funkcionalna jurilica prepoznatljivog imena - Nevera. Nakon obilaska, slijedilo je druženje uz jelo i piće te kratak Q&A sa Snježanom te razmjena iskustva s prvom pobjednicom izbora Inženjerka godine u Sloveniji 2018. – Dorom Domajnko.

Svojim inspirativnim pričama, Snježana i Dora živopisno su opisale svoje karijere i s kojim su se izazovima i prilikama susrele, ali i pozitivne reakcije koje su dobile od svoje okoline, kada su dobile priznanje Inženjerke godine, čime su dokazale koliko su inicijative poput ove potrebne.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, a uskoro počinjemo sa sljedećom rundom izbora!

Foto: Agencija 404