Valentina Zadrija u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića održala predavanje o umjetnoj inteligenciji

02 ožujka 2024

Treba li se odlučiti za odlazak na fakultet nakon škole? Rade li inženjeri stvarno non-stop? Hoće li umjetna inteligencija inženjerima oduzeti posao u budućnosti? Na ova i slična pitanja odgovorila je Valentina Zadrija tijekom predavanja u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

Strukovne škole svoje učenike pripremaju na praktičan rad te se mnogi odlučuju na pronalazak posla odmah nakon završetka srednje škole. No za one koji aktivno žele sudjelovati u razvitku novih tehnologija i alata, dobra teorijska osnova je nezaobilazna. Tehnologija se svakim danom mijenja, stoga je bitno da se i inženjeri koji na njima rade neprestano razvijaju i uče. Navodeći ove argumente, Valentina je ohrabrivala učenike da se odluče za odlazak na studij.

Također je naglasila da se ne treba bojati izazova i da treba isprobati što više toga, još tijekom školovanja. „Učite ono za što mislite da je teško dok ste mladi,“ rekla je. „Ipak se takve stvari tada najbolje nauče.“

Učenici su nakon predavanja imali priliku pitati sve što ih zanima u vezi struke, ali i mišljenje o nekim aktualnim temama kao što je kršenje autorskih prava koje dolazi s daljnjim razvojem umjetne inteligencije i hoće li umjetna inteligencija stvarno zamijeniti inženjere u budućnosti.

Zahvaljujemo Tehničkoj školi Ruđer Bošković na gostoprimstvu i Valentini na još jednom zanimljivom predavanju!