Lada Borovina Kovjanić i Medeja Lončar na gostovanju u emisiji ‚Dobro jutro, Hrvatska‘

13 svibnja 2024

Uživo iz studija emisije „Dobro jutro, Hrvatska“ na HRT jučer su se javile Medeja Lončar, CEO Siemensa za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju te Lada Borovina Kovjanić, naša ovogodišnja Inženjerka godine!

Ove dvije žene, koje su obje zaposlene u tehničkom svijetu – iako jedna na menadžerskoj poziciji, dok je druga na inženjerskoj – dale su svoj uvid na položaj žena koje se odlučuju na karijeru u STEM područjima.

Gospođa Lončar se osvrnula na poražavajuće brojke – manje od 2% djevojčica se odlučuje za karijeru u tehničkoj branši, iako su u tom području bolje od svojih muških kolega. Iako je slična situacija i u menadžerskom svijetu, s godinama se situacija već mijenja. Ipak, potrebno je skrenuti pozornost javnosti na ove brojke i poduprijeti djevojčice i mlade žene da se odvaže na studije i karijere u inženjerskom svijetu.

S druge strane, Lada je otkrila kako izgleda njezin uobičajeni radni dan i koji ju projekt trenutno najviše zaokuplja. Kaže da se dosada u svojoj karijeri nije osjećala zakinuto zbog spola i da se kao jedina žena u timu osjeća ugodno.  

Sve detalje možete pogledati u intervjuu: