Iva Tomas I Snježana Miliša na panel raspravi o mentorstvu

24 svibnja 2024

Mentorstvo u poduzeću – koliko je uobičajeno i je li uopće potrebno?

Na panel raspravi „Koja je vrijednost mentorstva?“ u sklopu događaja „Women in mobility“ na kojoj su sudjelovale Iva Tomas iz Končara, Snježana Miliša iz Bugatti Rimac i Katarina Jarža iz EY, čuli smo iskustva s mentorima u različitim tvrtkama te postoji li koncept mentoriranja u tvrtkama.

Snježana je ispričala iskustva s mentorom na prvom radnom mjestu, gdje je dobila savjet koji bi dala svima – pitaj pitanja! Bez obzira na to koliko se neka pitanja možda čine nebitnima, mentor je prisutan da pomogne u rješavanju problema s kojima se suočavate i olakša uvod u poslovne procese.

Iva se osvrnula na izazove na koje je naišla tijekom svog studija i ulaska u radno okruženje, koje se i danas smatra pretežito „muškim“. „Na fakultetu se vaše znanje boduje na kolokviju koji ste potpisali, a na poslu vaš rad često nije vezan za vaše ime, stoga je bitno da vam netko pokaže kako se posao radi,“ rekla je. Također je spomenula kako se i danas konzultira sa svojim starim mentorom u mirovini, kada ih posjeti na poslu. „Uvijek je dobro vidjeti perspektivu nekoga tko je u poslu dulje od vas,“ nadodala je.

Gospođa Jarža je istaknula kako postoji razlika u načinu mentoriranja kod muškaraca i žena, od toga da su žene sklonije biti blaže do toga da su muškarci često direktniji s povratnim informacijama, no ipak ovisi od osobe do osobe kakav će biti mentor, neovisno o spolu.  

Zaključno, sve su se panelistice složile da je mentorstvo pri ulasku u novu tvrtku definitivno iskustvo koje ima dugotrajnu profesionalnu vrijednost i da bi ono trebalo biti prisutno u većem broju.